A csúcstechnológia Pécsett is elérhető – a PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központban

A csúcstechnológia, a speciális tudás és a kreativitás természetüknél fogva vonzzák az innovációt. Az egyetemnek ezek különleges értékek, de hosszú távon éppen ezekre van a legnagyobb szüksége a Városnak, sőt az egész régiónak is. A PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központja pontosan ezt kínálja; felkészült szakemberekkel, a legújabb technológiákkal felvértezve várja a jövő kihívásait.

Tovább...

Újra „nagy idők”

Industry 4.0 és a 3D technológiák – második rész

Tovább...

Forradalom küszöbén

Az „Industry 4.0” és a 3D technológiák várható jelentősége – első rész: forradalmak

Tovább...

3D nyomtatás GyIK

Rövid válaszok az alapvető kérdésekre, amelyeket talán már Ön is feltett

Tovább...

3D nyomtatás szépapáink korából

Képzeljük el, hogy fénykép fog rólunk készülni, de a fotós inkább ajánl nekünk valami igazán jövőbe mutatót: kép helyett egy háromdimenziós szobrot készít rólunk, ha akarjuk. Ezt ma már nehéz lenne science fiction-nek eladni, de képzeletben maradjunk még egy kicsit a műteremben - amely egyébként Párizsban van – és nézzünk a falon lógó naptárra: 1862. Így már kicsit más, nem? A műfaj így minimum steam-punkra módosul.

Tovább...

A 3D nyomtatás története

Az utóbbi évek során egyre többet lehet hallani a 3D technológiáról, mint fejlődő ágazatról, ám nagyon kevesen tudják, mit is takar egészen pontosan a kifejezés illetve, hogy mióta is áll rendelkezésünkre.

Tovább...