Képzés · PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ

Bevezetés a 3D technológiákba

Kezdő szintű tanfolyam

Jelentkezési határidő: 2021. október 10.

A tanfolyam ideje: 2021. október 16 - december 4, szombati napokon 9:00-13:30 óráig

Ismerjétek meg együtt a 3D világát!

Ha megkérdezik, el tudod mondani mi mindenre használjuk a 3D technológiát? Láttál már 3D nyomtatót? Esetleg van is otthon egy? Szívesen terveznél valamit, amit ki lehet nyomtatni, de nem igazán tudod még, hogyan kezdj bele?

▼ Több részlet

Ha régóta érdekel a dolog és az eddigieknél többet akarsz tudni, akkor a PTE most éppen az a hely, ahol lenni akarsz! A 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ először hirdet tanfolyamot gyerekek (alsó korhatár 12 év) és szüleik számára. A 8 hetes tanfolyamra bárki egyedül is jelentkezhet, de szívesen fogadunk szülő-gyerek vagy gyerek-gyerek párokat a 8 egymást követő szombaton. A fókusz a 3D nyomtatás megismerésén, és mindazon alapoknak az elsajátításán lesz, amelynek birtokában bátran belevághattok a kísérletezésbe: nyomtatás, tervezés, képalkotás és még felsorolni is nehéz mi minden más érdekesség várja a résztvevőket. Az elméleti tudnivalók mellett nagy hangsúlyt kap a gyakorlat: a tervező programok használata mellett a 3D nyomtatókat és a 3D Központban használt különleges gépeket is bemutatjuk, sőt a tanfolyam végén alkotásaitokat ki is nyomtathatjátok nálunk. Ismerjétek meg együtt a 3D világát a PTE3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ munkatársainak segítségével! Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2021 őszétől, a további részletekről a pte3d.hu oldalon olvashattok.

Álmodj! Tervezz! Alkoss!

 

8

héten át

 

30

tanóra

 

20

fővel

 

60000

Forint / fő

Párban jelentkezőknek

50000

Forint / fő

Jelentkezési határidő: 2021. október 10.
A tanfolyam ideje: 2021. október 16 -
december 4.
Helyszín:
PTE MIK  |  3D Központ
7624 Pécs, Boszorkány út 2.

Témakörök

3D Központ gépparkjának megismerése, körbevezetés

3D nyomtatás elméleti alapjai

Modellezési alapok elsajátítása Blenderben

Sakkfigura modellezése és nyomtatása

3D nyomtató kezelése és a sakkfigura nyomtatása

Váza modellezése és nyomtatása

Telefontartó modellezése és nyomtatása

Malacpersely modellezése és nyomtatása

3D szkennelés

Érme modellezése a szkennelés alapján

A tanfolyam célja

Célunk, hogy elindítsunk a 3 dimenziós ötleteid gyakorlati megvalósításának útján. Mindehhez pedig biztosítani fogjuk a magabiztos tudást, mely magában foglalja a 3D modellezés alapjait Blenderben és a 3D nyomtatók- szkennerek kezelését. Amire egyedül szükségünk van a részedről, az a kíváncsiság, kreativitás és a lelkesedés az új technológiák iránt.

Előfeltétel: érdeklődés a 3D technológia iránt

Elméleti képzés, gyakorlatok a 3D Központban

Jelentkezem

A csúcstechnológia csak az első lépés

A speciális tudás, a kreativitás a legfejlettebb technológiákkal megtámogatva természeténél fogva vonzza az innovációt. A PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központja pontosan ezt kínálja; felkészült szakemberekkel, a legújabb technológiákkal felvértezve várja a jövő kihívásait. Az egyetemünk számára ezek különleges értékek, de hosszú távon éppen ezekre van a legnagyobb szüksége a városnak, sőt az egész régiónak is.

A 3D nyomtatás és a 3D vizualizációs technológia mostanra felnőtt korba lépett, már nem science-fiction hanem legfeljebb merész, de már elérhető megoldások közé lépett elő egy-egy probléma megközelítésekor. Ezzel együtt kutatás fejlesztési potenciálja, csúcstechnológiát jelentő vonzereje – elképesztő fejlődési üteme - továbbra is töretlen. A Pécsi Tudományegyetem előrelátóan korán váltott jegyet erre az „innovációs expresszvonatra” felismerve mindazt a stratégiai előnyt, amely egyre jobban látszik, ahogy a technológiát implementálja a gyakorlati kutatás, az ipar, és lassan de biztosan a közvetlen fogyasztókhoz is eljut.

▼ Több részlet

A PTE 3D projektből kinőtt 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ ezen a rohamosan fejlődő területen szellemi műhelyként fogja össze a legkülönbözőbb szakirányokat, hogy mindig az élvonalban járjon a legújabb technológiák kipróbálásában, implementálásában és innovációjában.

A 3D technológia alapjaiban kezdte el megváltoztatni a műszaki, az egészségügyi, művészeti területek tevékenységét és belátható időn belül látványos hatással lesz mindannyiunk mindennapi életére. Nemcsak az additív gyártástechnológia fontos; a modern képalkotási megoldások, a látványtervezés és dizájn, műszaki tervezés, új művészeti formák mind a részei ennek az egyre bővülő horizontnak. A pécsi 3D projekt fő erőssége és egyedisége abban rejlik, hogy nem csupán egyes részterületekre koncentrál, hanem nemzetközi színvonalú kutatás-fejlesztésre képes a résztvevő egyetemi karokon felhalmozódott tudás szinergiája révén. Szorosan kapcsolódik olyan karok közötti interdiszciplináris projektekhez, mint például a PTE ÁOK Medi Skills Lab (gyakorlati orvosképzés), PTE E-Health projektek, a Neurorehabilitációs és ember-gép kutatási központ, orvosi képalkotás és műtéti vizualizáció, virtual reality-t alkalmazó oktatásfejlesztés vagy protézis és gyógyászati segédeszközök gyakorlati fejlesztése. Olyan komplett, 3D technológiákon alapuló szolgáltatási portfólió megvalósítása a kitűzött cél, amely képes kiszolgálni a kutatókat, művészeket, egészségügyi, ipari szereplőket és hosszabb távon az egyéni lakossági igényeket is.

A PTE 3D központ most tovább lép kutató fejlesztő műhely szerepéből, amikor lehetőséget ad elsőként a PTE, majd a későbbiekben a város polgárainak, hogy közvetlenül is megismerkedjenek ezzel a szédületes ütemben fejlődő technológiával. 2021 májusától várják olyan hallgatók jelentkezését, akik amellett, hogy szívesen megismerkednének a 3D technológia rejtelmeivel, a későbbiekben akár instruktorként bekapcsolódnának hasonló képzések megvalósításába. A képzésben részt vevők előtt mindezen túl is számos lehetőség nyílik meg akár az egyéni fejlődésre, akár individuális és egyetemi K+F+I tevékenységekbe való aktív bekapcsolódásra.

Jelentkezés

Adataid

Tanfolyamra jelentkező párod adatai (ha nem egyedül jelentkezel)

Ha a párod 18 éves kor alatti

Rendelkezel-e tapasztalattal az alábbi területeken?