« Szolgáltatások

Prototípus-fejlesztés és -gyártás

A PTE 3D Központ szolgáltatási tevékenységeinek kombinálása révén munkatársaink készek végigvezetni partnereinket akár egy komplett prototípusfejlesztésen is az ötlet kidolgozásától a műszaki megterveken át a fizikai kivitelésig, amely akár kész, piacosítható terméket is eredményezhet.

Mérnökeink CAD-tervek formájában realizálják a felmerült ötleteket, szem előtt tartva a megvalósíthatóságot, a céltermék kívánt fizikai jellemzőit, a hatékonyságot és a fenntarthatóságot.

A 3D nyomtatás és az anyaglabor segítségével a kívánt műszaki tulajdonságokkal rendelkező fizikai formába önthetők, gépészmérnökeink és technikusaink képesek a szükséges elektronika megtervezésére és a szerelések kivitelezésére is.

Amennyiben a céltermék jellemzői már létező tárgyak fizikai dimenzióitól és anyagtulajdonságaitól függnek (pl. alkatrészgyártás), 3D szkennereink segítségével reverse engineering-re is mód nyílik. 

Számos hosszútávú, jelenleg is futó és gyümölcsöző partnerkapcsolat bizonyítja, hogy a PTE 3D Központ az orvosmérnöki határterület szakmai élvonalába tartozik.

Megrendelés, árajánlatkérés

A megkeresés jelenleg emailben történhet. Címünk: megrendeles@pte3d.hu
A folyamat kiindulási pontja lehet műszaki rajz, körülírás vagy egyszerűen egy ötlet. A beérkezést követően munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot, az egyeztetést követően pedig árajánlatot adnak a fejlesztés különböző lépéseire. 

Amennyiben szakmai kérdése van, keresse szakértőnket.

Megrendelés / árajánlatkérés

Kapcsolat

+36 30 324 6124

pentek.attila@pte.hu

Referenciák

Your Anastomosis

Partnerség a ME3D - Graft Kft. Your Anamostosis nevű termékcsaládjának prototípus fejlesztés kapcsán. A termék egy FEA-analízis előkészítéséhez szükséges “érfeltöltő” berendezés, amely poliuretánt vagy műgyantát képes a szimulált érszakaszok belső lumenébe juttatni, így biztosítva egy pontos lenyomat későbbi felhasználását. A termék fejlesztése kapcsán a PTE 3D tervezői feladatokat is ellátott.

Phoenix projekt - Gelányi Innovations Kft.

3D nyomtatás, szkennelés, anyagvizsgálat és tervezés egy spasztikusan bénult kezű betegek hiányzó kézfunkcióit pótló ortézis fejlesztése és kivitelezése kapcsán a Gelányi Innovations Kft. Phoenix projektje keretében.

Ember Arm protézisfejlesztés

A Pécsi Tudományegyetem spin-off vállalataként a Prolimb Kft. kockázati tőkebevonást követően alakult meg. Célkitűzése egy magas funkcionalitással bíró, 3D nyomtatással előállítható és myoelektromosan vezérelhető felső végtagi protézis fejlesztése.