Prototípusfejlesztés és -gyártás · PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ

« Szolgáltatások

Prototípus-fejlesztés és -gyártás

A PTE 3D Központ szolgáltatási tevékenységeinek kombinálása révén munkatársaink készek végigvezetni partnereinket akár egy komplett prototípusfejlesztésen is. Nálunk a legkomplexebb fejlesztési folyamatok minden lépése megoldható az ötlet kidolgozásától a műszaki tervezésen át a fizikai kivitelezésig, amely akár kész, piacosítható terméket is eredményezhet.

Mérnökeink CAD-tervek formájában realizálják a felmerült ötleteket, szem előtt tartva a megvalósíthatóságot, a céltermék kívánt fizikai jellemzőit, a hatékonyságot és a fenntarthatóságot.

A 3D nyomtatás és az anyagvizsgáló labor segítségével a modellek a kívánt műszaki tulajdonságokkal rendelkező fizikai formába önthetők, gépészmérnökeink és technikusaink képesek a szükséges elektronika megtervezésére és a szükséges szerelések kivitelezésére is.

Amennyiben a céltermék jellemzői már létező tárgyak fizikai dimenzióitól és anyagtulajdonságaitól függnek (pl. alkatrészgyártás), 3D szkennereink segítségével reverse engineering eljárásra is mód nyílik. 

Számos hosszútávú, jelenleg is futó és gyümölcsöző partnerkapcsolat bizonyítja, hogy a PTE 3D Központ az orvosmérnöki határterület szakmai élvonalába tartozik.

Megrendelés, árajánlatkérés

Ha kérdése van, ha árajánlatot kérne vagy megrendelést szeretne leadni, kérjük, keressen email címünkön: megrendeles@3d.pte.hu

A folyamat kiindulási pontja lehet műszaki rajz, körülírás vagy egyszerűen egy ötlet.

Megkeresése beérkezése és feldolgozása után munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot, egyeztetést követően pedig árajánlatot adnak a fejlesztés különböző lépéseire.

Amennyiben szakmai, technikai jellegű kérdése van, keresse szakértőnket.

Kapcsolat

Péntek Attila

+36 30 324 6124

pentek.attila@pte.hu

Referenciák

Your Anastomosis

Partnerség a ME3D - Graft Kft. Your Anamostosis nevű termékcsaládjának prototípus fejlesztés kapcsán. A termék egy FEA-analízis előkészítéséhez szükséges “érfeltöltő” berendezés, amely poliuretánt vagy műgyantát képes a szimulált érszakaszok belső lumenébe juttatni, így biztosítva egy pontos lenyomat későbbi felhasználását. A termék fejlesztése kapcsán a PTE 3D tervezői feladatokat is ellátott.

Phoenix projekt - Gelányi Innovations Kft.

3D nyomtatás, szkennelés, anyagvizsgálat és tervezés egy spasztikusan bénult kezű betegek hiányzó kézfunkcióit pótló ortézis fejlesztése és kivitelezése kapcsán a Gelányi Innovations Kft. Phoenix projektje keretében.

Ember Arm protézisfejlesztés

A Pécsi Tudományegyetem spin-off vállalataként a Prolimb Kft. kockázati tőkebevonást követően alakult meg. Célkitűzése egy magas funkcionalitással bíró, 3D nyomtatással előállítható és myoelektromosan vezérelhető felső végtagi protézis fejlesztése.