3D tervezés · PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ

« Szolgáltatások

3D tervezés

A PTE 3D Központ munkatársai felkészültek a legmodernebb 3D vizualizációs technikák kamatoztatására. A PTE 3D Központ munkatársai számos eszközt, szoftvert és eljárást alkalmaznak a 3D modellek és egyéb vizuális elemek létrehozására, például CAD tervezőprogramokat, virtuális valóság (VR) és kiterjesztett valóság (AR) technológiákat. Elég egy műszaki rajz, egy ötlet, vagy akár egy valós fizikai tárgy beszkennelése (ami helyben szintén megoldható), hogy apróbb módosításoktól komplex áttervezésen át a teljes megvalósításig munkatársaink mindent elvégezhessenek, méghozzá házon belül. Ön kitalálja, mi megvalósítjuk a modellt, vagy akár a konkrét fizikai tárgyat.

Megrendelés, árajánlatkérés

Ha kérdése van, ha árajánlatot kérne vagy megrendelést szeretne leadni, kérjük, keressen email címünkön: megrendeles@pte3d.hu

A kivitelezés alapja lehet javítandó vagy átalakítandó 3D modell, lehet műszaki rajz vagy leírás, de indulhat valódi fizikai tárgy beszkenneléséből is, amit szintén a PTE 3D-ben végzünk.

Megkeresése feldolgozását követően munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot, egyeztetést követően pedig árajánlatot adnak a kivitelezés különböző lépéseire, például szkennelés (ha szükséges), a konkrét tervezés, illetve a tárgy kinyomtatása (ha az ügyfél kéri).

Amennyiben szakmai, technikai jellegű kérdése van, keresse szakértőnket.

Kapcsolat

Mendler János

+36 20 322 0200

mendler.janos@pte.hu

Referenciák

Szcintigráfiás modell a PTE ÁOK Biofizikai Intézet számára

A projekt kapcsán egy mű mellkas megalkotása volt a cél, ami egy fiókkal ellátott dobozra lett felerősítve. A kihúzható fióklemezen létrehozott kis bemélyedések, foglalatok a radioaktív preparátumok véletlenszerű elhelyezésére szolgálnak. A mellkas fölé egy 3D nyomtatott keret került, melyre bizonyos “beülőhelyekre” a detektort lehet elhelyezni. A diákok feladata a berendezés segítségével az, hogy “látatlanban”, kizárólag a detektor használatával kimérjék a preparátumok pontos helyét. Az eredmények ellenőrzésében a számokkal/betűkkel ellátott “beülőhelyek” szolgálnak segítségül.

Diffúziós cella tervezése és kivitelezése PTE GYTK számára

A diffúziós cella nevű eszköz működési elvének lényege az, hogy két áramló folyadéktömeget csak egy vékony membrán választ el egymástól. A membrán és a folyadékok tulajdonságainak függvényében szelektív diffúzió lép fel a két folyadéktér között, megvalósítva a szükséges részecske keveredést. A PTE 3D házon belül tervezett meg és gyártott le ilyen eszközöket a PTE GYTK számára meglévő hasonló eszközök tanulmányozása alapján.

Különféle CAD-modellek

A PTE 3D szakemberei CAD eljárások segítségével számos orvostechnológiai és egészségügyi szimulációs eszköz 3D modelljét készítették el. A Központ tapasztalt mérnökcsapata a terméktervezés bármely szakaszában készséggel nyújt precíz, hatékony segítséget.

Tesztprotézis tervezése

A Magatartástudományi Intézet részére myo-elektromos teszt protézis tervezése és gyártása A projekt során egy olyan, alkarra felszerelhető, megfogóeszköz készült el, amely a protézishasználat kognitív kapacitásának mérésére szolgál egészséges embereken. Az alkar izmainak elektromos jelei vezérlik a szervo motorral meghajtott eszközt, amelynek egyedi alkatrészei 3D nyomtatással készültek.

Kisállat-szemüveg tervezése

Kisállat szemüveg tervezése az Élettani Intézet kísérleteihez. A rugalmas anyagból, SLA technológiával nyomtatott szemüveg jól illeszkedik az aktuális fejformához és lehetővé teszi a lencsék egyszerű cseréjét.

Lencsenélküli mikroszkóp tervezése

Lencsenélküli mikroszkóp a Mikrobiológia Intézet részére. A kereskedelmi elemekből és 3D nyomtatású alkatrészekből tervezett és összeállított mikroszkóp a hagyományos fény mikroszkópoktól eltérően, nem tartalmaz képalkotó lencserendszert. A vizsgált mintán áteső lézersugár holografikus képe CMOS technológiával érzékelhető és digitálisan nagyítva megtekinthető.

Fogíny öntőforma tervezése

Fogíny öntőforma a Fogászati Klinika részére. Egy oktatási szemléltető és gyakorló eszközkészlet összeállításához szilikon fogíny részlet öntésére alkalmas nyomtatott öntőforma készült. Ez az organikus forma jó példája a tervezési és 3D nyomtatási technológiáink sokrétű alkalmazásának.